Tips: så överlever du i vinterkylan!

Okategoriserade

Vi går mot slutet på januari, men än är det länge kvar innan värmen kommer tillbaka. Den här årstiden är enligt mig den som känns längst och jobbigast då den är så grå och trist. Men den måste inte vara det! Man kan tänka den som mysig istället och passa på att göra saker som man kanske annars inte tar sig tid till.

Så här kommer mina bästa tips för hur du tar dig igenom de här kalla månaderna tills vårsolen kommer och värmer upp igen!

Tänd en brasa:

Om du eller någon du känner har en braskamin är den här årstiden perfekt till att sätta sig på en filt framför brasan och bara mysa och värma sig. Att kommer ut ur duschen och sätta sig i morgonrocken framför öppna spisen och torka till är så härligt!

Myskläder:

Det finns väl ingen bättre tid än nu att passa på att gå runt i myskläder hemma? När jag är hemma och det är kallt så finns det inget bättre än att gå runt i sköna mjukisbyxor, en hoodie eller stickad tröja och ett par mysiga tofflor. Tofflor är verkligen ett tips till den som är frusen! Det har hjälpt mig så mycket den här vintern, och nu fattar jag inte hur jag levt utan dom förut. Är fötterna varma blir hela kroppen varm.

Fika/luncha med vänner:

Finns det något mysigare än att sätta sig på ett fik med några kompisar en ruskig dag, och bara prata och äta och dricka något gott? Jag försöker boka in fika dejter så ofta jag kan, det hjälper verkligen att ha nåt litet att se fram emot hela tiden när det är såhär grått ute. Ibland passar jag även på att lyxa till det med en Bellini till lunchen..

Tända ljus:

Under dom här månaderna finns det ju inget bättre än att ha massor av tända ljus hemma. Jag älskar att ha tända ljus, speciellt doftljus. Det blir så mycket mysigare och man får ett sånt lugn. Man kan även passa på att sätta sig i soffan med en bra bok, eller med laptopen och få lite bloggjobb gjort.

Ta hand om sig själv:

Passa på att ta hand om dig själv, gör hemma spa med hårinpackning, ansiktsmask och bubbelbad. Peela hela kroppen, gör fotbad, smörj in dig med en härlig bodylotion, huden blir så torr den här tiden. Ta det lugnt och passa på att börja följa en ny serie på Netflix medan hårinpackningen verkar. Den där serien du tänkt börja titta på så länge men inte orkat, nu har du en perfekt anledning!

Ta en promenad i friska luften:

Att ta en promenad i den kalla, krispiga härliga friska luften är verkligen uppfriskande! Se till att du klär dig varmt så du inte fryser. Att gå runt en solig vinterdag, när snön ligger vit på marken, det är riktigt underbart! Så tänk inte att du måste hålla dig inne bara för att det är kallt ute, utan på med varma kläder och ut och rör på dig! Det kommer kännas så skönt efteråt.

Varma drycker:

Vad passar bättre med varm choklad, te eller en härlig latte när man är frusen? Att göra egen varm choklad med att blanda kakao, socker och lite grädde, och sedan hälla på kokande vatten, så gott! Man kan toppa med små marshmallows om man vill lyxa till det ännu mer, eller ha lite grädde och kryddor i latten för att få det extra gott.

Fixa naglarna:

Att gå och fixa fina naglar eller gå till frisören och fräscha upp håret är något som får mig glad under vinterhalvåret. Att känna mig vardagsfin med fina fixade naglar gör verkligen att jag blir på bättre humör en tråkig dag. Sen är det ju så härligt att sitta och få dom ompysslade av någon annan under någon timme.

Saker att se fram emot:

Har man möjlighet kan man passa på att boka in en weekend resa till någon mysig stad, kanske London eller Köpenhamn. Eller varför inte en vecka i Spanien? Eller ännu bättre hade det ju vart med 3 veckor i Thailand! Men det måste inte vara stora saker som resor, det kan vara små saker också såsom middagar med kompisar, bo en natt på hotell, äta Afternoon Tea på något fint ställe.

Gillar