Mina favorit parfymer

Skönhet

Innehåller annonslänkar

Gabrielle Chanel // Twilly d’Hermès // Sì Giorgio Armani // Chloé

_____________________________

Gjorde en liten ”poll” på instagram häromdagen, och det var många av er som ville se mer ”skönhet” här på bloggen, tips på produkter, vad jag använder osv. Så jag tänkte börja att tipsa om mina favorit parfymer! Har såklart fler än dessa, men det är dom här som är mina 4 favoriter av dom jag har.

Gabrielle Chanel” är min absoluta favorit, som jag använder nästan dagligen. Tycker det är svårt att beskriva dofter, men den är framtaget av en bukett med 4 vita blommor, jasmin, ylang-ylang, apelsinblomma och Grasse tuberos (var tvungen att googla haha). Tycker den doftar SÅ gott. Inte för starkt för mig som lätt får huvudvärk av parfymer, den doftar mer ungdomligt än vissa andra Chanel parfymer, men ändå en ”vuxen doft”, som jag tycker passar både på dagen och kvällen. Flaskan känns även väldigt lyxig i glas med gulddetaljer.

Twilly d’Hermès” är min andra favorit. Den skulle jag personligen säga är mer en ”dagsdoft”, och den beskrivs som blommig, kryddig och orientalisk, med ingefära, natthyacint och sandelträ. Den här kan jag (tyvärr) få huvudvärk av om jag sprutar på för mycket. Men doften är väldigt intensiv, och sitter kvar på kläderna i flera dagar, även om man bara sprutar på 1-2 sprut. Så väldig dryg är den, man behöver inte ha på mycket. Jag tycker den doftar ungdomligt och kvinnligt. Sen är ju flaskan hur söt som helst med ”hatten”, och sin egna lilla Twilly?!

Chloé” (från Chloé), ät också en favorit. Skulle säga att även den här är en dagsdoft, som doftar väldigt ungdomligt. Alltså verkligen inte någon ”tant” doft, utan den sötaste doften av alla. (Jag brukar ofta inte gilla så söta dofter, men den här gillar jag verkligen då den är söt, men inte äckligt söt). Doften är inte svår att beskriva, utan rosor är det man känner mest av, men även magnolia, gardenia, och en svag doft av citron. Verkligen en fräsch härlig doft. Har även en tillhörande body lotion!

Sì Giorgio Armani” en väldigt intensiv lite ”tyngre” doft, som jag skulle säga passar bäst på kvällen. Svårt att beskriva hur den doftar, men om man googlar så står det att den bland annat innehåller dofter från svartvinbärsnektar och vaniljessens. Tyvärr kan jag få huvudvärk även av denna om jag sprutar på för mycket. Det räcker med något sprut, eftersom den doftar väldigt starkt. Men väldigt gott doftar den!

Sen finns det några favorit parfymer som jag inte har i min ägo för tillfället. Som till exempel ”Coco Mademoiselle” och ”Chance” från Chanel.

Eller DENNA från Michael Kors, den doftar såå gott! Den måste jag faktiskt köpa snart, då jag velat ha den såpass länge. Även DEN HÄR från Gucci är en ny favorit som jag går och doftar på så fort jag får chansen.

Vad har ni för favorit parfymer?

Gillar

Kommentarer