Julbord på Hallwylska

Café & restaurangbesök, recept

December startade på bästa sätt, med årets första julbord på Hallwylska museet med Fanny. De har glasat in deras innergård över vintern och gjort så fint där inne! Så himla mysigt.

Det fanns massor av mat att välja på, massor av olika sillar, lax, ostar, räkor, patéer, revbenspjäll, olika köttbullar, grytor, röror osv, och såklart ett välfyllt dessertbord.

Hur fin bästis har man inte? Helt galet... Läs hennes blogg HÄR!

Vi började med varsin julöl och plockade på oss så mycket vi kunde från det ”kalla bordet”. All sill var sååå god, verkligen wow, och ägget med räkor och rom på var också galet gott.

Därefter plockade vi från det ”varma bordet”, köttbullar, revbensspjäll, ren och kantarellgryta, grönkål, rårörda lingon osv.. Mums, det var riktigt gott! Det fanns ”vanliga” hemmagjorda köttbullar, och även Hallwylskas special, med kryddpeppar i en god sås.

Stämningen där inne var så mysig verkligen med julpynt överallt och tända ljus.

Vi plockade på oss så mycket som möjligt från dessertbordet, jag gick kanske loss lite väl mycket och tog en macaron i varje smak, plus massor av annat.. Men när det är buffé får man passa på!

Lingon Bellinis vart vi bjudna på av personalen också, för att Fanny nästan höll på att börja brinna..! En plastväxt på bordet började brinna när ljusen brunnit lite för långt ner, så det small till och Fanny fick en stor glödbit på sig, haha så läskigt!

Gillar

Kommentarer