Hemmagjorda Poké bowls

MAT
I veckan gjorde jag två olika varianter av Poké bowl här hemma, och jag fick massor med frågor hur jag gjort, vad jag haft i osv, så det tänkte jag dela med mig av nu!
MED LAX
Du behöver: Lax (färsk filé, jag hade 360g lax till 2 portioner, och som är till för sushi/sashimi, jag köpte min på Ica), ris, avokado, sojabönor, picklad rödlök, isbergssallad, rädisor, mango, gurka, sesamolja, japansk ljus soya, sesamfrön, chilimajonäs.

Gör såhär: Koka riset och låt det svalna, under tiden riset svalnar så skär du upp laxen i tärningar, häll sesamolja och sesamfrö in en skål, och lägg ner laxen så att den får ligga i marinaden. Skär upp alla grönsaker, lägg riset, grönsakerna och laxen i en skål, toppa med chilimajo och soya. Mums!!

MED KÖTT
Du behöver: Samma grund som till den med lax, men byt bara ut proteinet, mot antingen fläskkött som jag hade här, eller något nötkött, kyckling, tonfisk eller tofu. Jag hade fläskkött som redan var marinerat med vitlök och chili.

Gör såhär: Koka upp ris och låt det svalna. Stek köttet och skär upp i små tärningar. Lägg i marinad med sesamolja och sesamfrön, skär upp alla grönsaker och lägg sedan allt i en skål. Toppa med soya och chilimajo, super gott!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Omg detta såg verkligen så gudomligt gott ut kan jag lova! Det är ju så roligt att man kan variera så pass mycket när amn göra sån här. Kram fina 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
Chanapha
Chanapha,
Ser så gott ut!
nouw.com/chanapha
Lillymihlte
Lillymihlte,
Men jag dör så gott, det ser ju ut att ha kommit direkt från restaurangköket!! 😍👏
nouw.com/lillymihlte
megkaup
megkaup,
yum, så gott och nyttigt! 😊
nouw.com/megkaup
lindaviktoriaaa
lindaviktoriaaa,
Om jag BARA kunde hitta dessa edamamebönor här i Tyrre... SUCK! <3
nouw.com/lindaviktoriaaa
juliamalmgren
juliamalmgren,
Jovana
Jovana,
Mm det ser jättegott ut 😍👌🏼
nouw.com/jovana
fannyeskilson
fannyeskilson,
Så gott 💗💗
nouw.com/fannyeskilson
Alice,
Sara,
Åh vad gott <3
www.aamaziing.se