Event med Hälsans Kök

Café & restaurangbesök, recept

Tidigare idag bjöd Hälsans Kök på event på Nybrogatan. Jag tog med mig Fanny dit, det var super intressant att lyssna på deras föreläsning, och nu har jag bara blivit ännu mer inspirerad på att äta mer vegetariskt (Hälsans Kök vill att det ska vara lätt för alla att prova vego, och finns att köpa i tex frysdisken på Ica). Inte bara för djuren, utan också för miljön. Jag visste ju innan att köttindustrin släpper ut enorma mängder koldioxid, men sånt man inte tänker på är mängderna vatten som går åt för att producera kött till exempel.

Nej, jag ska absolut försöka byta ut mer måltider mot vegetarisk/vegansk kost. Det finns så mycket god vegetarisk mat, och det är så lätt att byta ut köttfärsen i en köttfärssås till sojafärs, pulled pork till pulled beans, kyckling nuggets mot soja nuggets osv osv.. Behöver ju liksom inte vara något komplicerat!

Idag skulle Hälsans Kök visa en av deras senaste produkter, som är ”Pulled Beans”. Vi fick smaka på tre olika rätter där man bytt ut kött mot Pulled Beans..

.. första rätten var pitabröd fyllt med pulled beans, vitkål (tror jag det var), gurka och lite annat. Den var super god verkligen! Riktigt saftig och smakrik.

Andra rätten vi fick smaka på var någon asiatisk rätt, jag tror att det var glasnudlar, pulled beans, några andra bönor, grönkål och nötter. Yummy!! Den var verkligen så himla god. Önskade att vi fått en sked istället för pinnar så man kunde ätit upp all sås också hehe..

Sista rätten var ”Pulled beans taco” - tunnbrödstaco som man vek ihop, med pulled beans, kantareller, champinjoner och lingon.

Den här rätten hade tydligen årets kock blivit serverad och trott att det var kött. Han kände alltså ingen skillnad alls i varken smak eller konsistens!

WOW så god den var alltså.. Vi tog till och med 2 stycken för att dom var så goda. Både jag och Fanny älskar kantareller, så den här vart helt klart favoriten. Den vill jag testa att laga hemma.

Jag drack en super god dricka gjord på Ingefära, Fanny drack något gott vitt vin, men eftersom jag skulle iväg och jobba så blev det alkoholfritt för mig.

Älskar såna här inspirerande event, där man faktiskt även får sig en tankeställare. Känner mig så peppad nu på att testa lite olika vegetariska och veganska recept!

Gillar

Kommentarer