Chanel classic flap - när jag köpte min drömväska

Shopping
Två bilder som togs bara några minuter efter att jag gått ut ur butiken med min drömväska..


Det här är ett inlägg som jag tänkt göra väldigt länge nu, och eftersom flera av er har frågat efter inlägg om väskor, så tänkte jag att det kunde vara ganska roligt att berätta för er hur det gick till när jag köpte min absoluta drömväska!

Den här väskan är för många ”the holy graal of bags”, och så var det även för mig. Jag hade 3 andra designer väskor innan, en Gucci Dionysus, en Gucci Marmont och en Celine Luggage tote, men en Chanel classic flap var ju liksom den högsta väsk-drömmen. Men, den kostar ju som sagt en hel del.. och priserna går upp varje år.

Jag kollade hela tiden priserna på Chanels hemsida, och bara några månader innan jag köpte min väska så vart det en prishöjning på några tusen. Jag velade en del mellan en storlek medium och en jumbo, men till slut bestämde jag mig för en jumbo, som är rätt mycket större (och några tusen dyrare). Kollade på bilder och videos nästan varje dag där folk gjorde reviews, unboxings, ”what fits in my bag”, och sånt med just den här väskan. Att jag ville ha en svart i lambskin med guld visste jag på en gång. Det finns ju olika material men dom vanligaste är lambskin (lammskinn på svenska men jag använder alltid engelska termer av nån anledning) som jag har, det är väldigt glansigt, och så är det ”caviar” (calfskin/kalvskinn), som är lite mattare och mer ”nopprigt”. Det materialet jag har brukar folk säga är väldigt ömtåligt, att det lätt blir repor som inte går bort, att hörnen kan bli fula osv, så jag var jätte osäker på om jag vågade köpa en så dyr väska i lambskin, eller om jag skulle välja caviar endast för att det håller bättre. Men, jag valde att köpa det som jag faktiskt ville ha, och som jag tycker är mycket finare och känns lyxigare på något sätt. Men alla tycker ju olika, och man ska självklart köpa det man själv vill ha. Från början var väskor i caviar materialet några tusen billigare än dom i lambskin, men nu för tiden är det ingen prisskillnad på dom.

Jag var även inne på Chanel och provade olika storlekar på en classic flap, vad som passade mig bäst. Då fanns inte just den modellen jag ville ha som är ”quiltad” utan det var ett annat mönster på väskan jag provade, men jag kunde i alla fall se hur storleken såg ut på mig, och en jumbo var helt klart den jag ville ha.

När jag väl hade tillräckligt mycket pengar för att köpa min drömväska, så var det slutet i på Juli 2017, och då gick jag och @lindaviktoriaaa till Chanel butiken i Stockholm. Jag var ganska säker på att väskan inte skulle finnas inne just då, men skulle kolla om det hick att ställa sig på väntelistan så länge, och dessutom skulle jag köpa en korthållare som sen skulle matcha min väska.

Väl inne på butiken så fanns ju såklart inte den väskan i lager, och han som var sales assistant (vad heter det på svenska??), sa att dom tyvärr tagit bort väntelistan, så det gick ej att ställa sig på den heller. Men, han sa att dom skulle få en leverans med några få väskor bara 2 veckor senare, så han skrev upp all info åt mig - vad väskan hette, det exakta priset, hans namn och datumet som den skulle komma, på ett visitkort åt mig. Så jag köpte min korthållare men fick vänta ytterligare 2 veckor på min väska. Jag var dock super glad, för jag hade förväntat mig att kanske få vänta ca 2-3 månader, så två veckor var ju ingenting!

Dagen innan butiken skulle få en leverns av några få väskor i den modellen som jag då ville ha, så ringde min mamma till butiken för att se om dom kunde hålla en väska åt mig. Jag trodde att dom skulle säga nej, men dom sa att dom kunde hålla den om jag kom in under morgondagen, så tog dom mina uppgifter.

När jag dagen efter skulle åka för att köpa min efterlängtade väska så var jag både så taggad, och väldigt nervös. Mamma skulle köra mig in till stan med bilen, för att ta med sig väskan i bilen hem när jag kan köpt den. Jag och @fannyeskilson hade planerat middag på Supper Gården, och jag ville inte behöva åka med en stor Chanel påse på tunnelbanans blå linje, sen ersättningsbuss, sen tåg sen buss hem haha.. Så snäll min mamma är som körde mig in bara för att min väska skulle få åka bil hem haha!! I alla fall så hade jag och Fanny bokat bord vid 16, och vi vart jätte försenade när vi väl satte oss i bilen. Min storebror följde med också, det var hur mycket trafik som helst, och min mamma hatar att köra inne i stan på grund av det, så hon vart jätte stressad. Hon körde fel flera gånger bara för att hon var så stressad, men till slut hamnade vi rätt. Däremot hittade vi ingen bra parkering i närheten, så mamma släppte av mig så att jag kunde gå in och köpa väskan.

När jag går mot dörrarna till Chanel butiken och dörrvakten öppnar dom åt mig så ser jag att jag känner igen dörrvakten.. ”men hej!” Det var ju en tjej som jag gick i samma klass som i hela högstadiet som öppnade dörren åt mig! Så roligt, har inte sett henne sedan vi gick ut 9an, och där står hon ich är dörrvakt på Chanel när jag ska köpa min väska. Vi småpratade några ord och sedan gick jag fram till disken och sa mitt namn och att jag hade lagt undan en ”svart classic flap i storlek jumbo och i lambskin”, och hon som hjälpte mig sa att jag skulle få vänta en liten stund så skulle dom komma med väskan. Efter några minuter kom dom och visade väskan, och jag fick kolla att det var rätt modell, storlek och att den inte till exempel hade några märken och så. När jag väl hade kollat på den, så gick hon iväg igen med väskan för att slå in den i boxen, och medan hon gjorde det så fick jag skriva på papper och betala. Jag var såå nervös för att banken skulle neka ett sånt stort belopp, men allt gick bra. Under tiden satt Fanny och undrade vart jag var, då jag nämligen blev sen till vår middag. Jag skrev att jag var påväg och strax var där, och att hon skulle ta vårt bord så länge. Minns att det kändes som att det tog evigheter för dom att slå in min väska, och jag kände mig så stressad. Men till slut kom hon som hjälpt mig ut med påsen, hon följde mig till dörren där hon gav mig påsen, sedan gav hon mig en stor kram och sa ”grattis till väsk-köpet!” med ett stort leende. Så roligt att dom som jobbar där blir glada för ens skull när man köpt sin drömväska! Min gamla klasskompis öppnade dörren åt mig och så gick jag ut från butiken med väskan (påsen) i handen.

Mamma stod på en tvärgata med bilen och fick ta några snabba bilder på mig med påsen innan hon fick köra mig till Supper där Fanny fått vänta alldeles för länge! Det var köer dit också så jag vart ännu mer försenad. Men tillslut kom jag dit och satte mig ner vid Fanny, berättade såklart att jag köpt en Chanel väska, ich hon utbrister ”näääääeee!! Var det därför du var sen?!” Och började skratta, hon var såklart jätte glad för min skull då hon vet precis hur det är att älska väskor.

Det var i alla fall historien om hur det gick till när jag köpte min drömväska! Ingen magisk historia om hur man köpte den i Paris på 31 Rue Cambon, men en historia av lite halv-kaos som jag kommer minnas i alla fall! Hoppas ni tyckte det var ett roligt inlägg <3

Gillar

Kommentarer

Dixi Wonderland,
Roligt inlägg 😃 Gör fler såna här 😃
dixiwonderland.com/
Åh vilken fin väska 😊 Kul att du kunnat köpa den!
evahle.se
Petra,
Alltså wow drömväskan,förstår din lycka:) kram fina
www.mammansprinsessor.blogg.se
Mathilda,
Nej men det är föööör drömmigt! <3 Man blir alltid så avenjsuk när man går in på din blogg!
www.devote.se/mathilba
happyM
happyM,
Wooow vilken snygg väska, dör!! Sååå fina bilder också 💖
nouw.com/happym
Linnéa,
Ja men visst är sittpuffen fin, funderar på att inhandla en rosa till mig själv 🥰
linnealiebig.blogg.se
Hedencrona
Hedencrona,
Dröm väska!!
nouw.com/hedencrona
sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Riktigt fin att bära på! 😃 <3
nouw.com/sarahlinnsliv
by_anniess
by_anniess,
Hoppas Du har en bra dag<3
nouw.com/by_anniess
Mariesliv
Mariesliv,
Vad kul! Jag har en jumbo i caviar. Väl investerade pengar, tror den stigit 3-4 tkr på bara några få år sedan jag köpte min! 😍🙏🏽
nouw.com/mariesliv