Afternoon Tea på Häringe Slott

Café & restaurangbesök, recept

Här kommer en riktig bildbomb från Häringe Slott där jag och mamma var på Afternoon Tea igår! Vi kom dit vid 14, och vi var dom enda som skulle gå på Afternoon Tea igår (dom har egentligen flyttat det till helgerna nu, men vi hade redan bokat igår så vi fick gå då), så vi fick sitta helt ifred i en stor salong.

Först fick vi dofta på lite olika teer, och vi valde att ta samma, något te med lichi och rosenblad som luktade super gott. Så dukade dom upp ett trevåningsfat, en korg med scones och så teet. Vi fick lite honung till teet, som verkligen var super gott också. Något av det godaste teet jag druckit! Så började vi äta våra scones, det var tre olika sorter: 1 bakat på vetemjöl, en på grahamsmjöl och en med kakao i. Vi fick en var av alla olika sakerna som var uppdukat, och vid första anblick såg det lite futtigt ut. Men eftersom vi satt där i flera timmar och fikade så blev man ändå mätt. På sconesen fick vi två olika sorters sylter att ha på, lemoncurd, cream cheese och smör. Allt var verkligen super gott att ha på! Min favorit scone var den med grahamsmjöl.

På den mellersta våningen på fatet (heter det så?) så låg det olika snittar, någon med bröd och någon kräm på med ett blåbär längst upp, någon med räkor, och någon lite tunnbrödsrulle med pepparrot och till sist någon snitt med lax om jag inte minns fel. Allihopa var också super goda verkligen.

Efter kanske vår tredje kopp te var så började vi med bakverken. Det var en dammsugare, en petit choux, någon liten skål med någon choklad fudge bit och någon kräm, och till sist en liten kaka med en lila kräm klick överst, ett lager av något knäck liknande, och så kakbotten. Den sistnämnda och dammsugaren var dom godaste tyckte jag. Dammsugaren var verkligen den godaste jag smakat någonsin, fruktansvärt god! Skulle kunna åka dit igen bara för den.

Slutsats: Allt var super mysigt och trevligt, och det var absolut värt pengarna. Så fin inredning och mysig känsla över hela stället. Jätte fotovänliga motiv, men rätt mörkt och dåligt ljus. (Igår var det ju en grå och regnig dag ioförsig).

Dock kände vi ändå att det var liiite lite av allting. Vi skulle ändå velat ha haft lite mer saker på bordet. (Dock är det buffé på Afternoon Tea på helgerna, så det kanske är roligare att gå då). Sen var det något långt att åka dit, det ligger ju söder om stan, mot Nynäshamn, och vi bor norr om stan utanför Bålsta.

Men absolut jätte mysigt att åka dit ändå, jätte fin omgivning och fina salonger att sitta i, trevlig personal och jätte avkopplande! :)

Gillar

Kommentarer